Linisolasjon

Publisert den Posted in Isolasjon

Linisolasjon

– et smart valg for miljøet og huset

Lin har vært dyrket av mennesker i over 10.000 år, og er en svært anvendelig plante. De fleste kjenner linfrø, som er rike på omega 3. Du har kanskje hørt om linoljemaling? Og linisolasjon (også kalt linfiberisolasjon eller linullisolasjon).

Vi selger isolasjon og Laftevatt laget av den ettårige linplanten. Dette er naturlige, fornybare råvarer som det krever lite energi å produsere. Det isolerer godt, like godt som andre kjente produkter som Glava og Rockwool. Det har gode lydabsorberende egenskaper, og evnen til å holde på å avgi fukt – hvilket er gunstig når man ønsker en diffusjonsåpen konstruksjon – også omtalt som et hus som «puster».

I tillegg kan det faktisk komposteres og bli til jord, når huset en gang i fremtiden skal rives. Den isolasjonen som brukes mest i dag er dessverre ikke fornybar, og lar seg vanskelig gjenvinne – og må gjerne deponeres.

Vi i Økobygg er kritisk til at en stadig større andel av materialer i hus er spesialavfall som må deponeres ved endt bruk! Vi ønsker derfor å tilby smartere produkter fra et livssyklusperspektiv.

Linisolasjon